Tuesday 14 September 2010

Integritet

Vi vet att integritet är något som Skunk-medlemmar bryr sig om.
Därför har vi antagit en integritetspolicy, som ser ut såhär:

Integritetspolicy för Skunkgruppen och till Skunk4-projektet knutna utvecklare och moderatorer:

Skunkdatabasen innehåller både publikt tillgänglig och personlig information, lösenord med mera. Lösenord finns i en hashfil och är därmed oläsliga för alla utom maskiner.
Ingen information som inte publiceras offentligt i communityt av användaren själv ska vara tillgänglig för någon annan än användaren och de utvecklare och administratörer som behöver tillgång till all data i syfte att driva communityt.
Endast de utvecklare och administratörer som har undertecknat ett sekretessavtal i vilket de förbinder sig att inte föra känslig information vidare har tillgång till privat information.
Moderering kan utföras av andra än administratörer, men moderatorer har endast tillgång till personlig information som är abuse-flaggad.
Skunkgruppen förbinder sig dessutom att aldrig sälja vidare eller på annat sätt tillgängliggöra för tredje part någon som helst information som användare inte själv valt att göra offentlig.

Dessutom kanske det är intressant att veta, för de som misstror policys, att själva Skunkdatabasen endast är tillgänglig för en person just nu. Denna person är alldeles för upptagen för att leta upp dina mess från förra årtusendet och läsa dem, och skulle heller inte göra det om det fanns möjlighet.
Also sekretessavtal och sådant.

No comments:

Post a Comment