Sunday 20 June 2010

FAQ ang sknuk

Q: Varför är deadlinen så snart?
A: Vi har ingen aning om hur lång tid crawlingen tar. Går det på en kvart (rätt osannolikt) så kan vi givetvis göra den igen den 29e eller nåt.


Q: Kommer alla gruppinlägg med eller bara de senaste tio sidorna?
A: Bara de tio senaste sidorna. Vi har inte tillgång till databaserna, utan bara det som syns på skunksidorna.


Q: Ang skunkgrupperna, vilka kommer sparas? Alla? Endast aktiva?
A: Alla, är det tänkt.


Q: Kommer ens history mellan olika skunkar att sparas?
A: Nej. I princip kommer det som är offentligt, det syns när man är offline- att kunna sparas. Dvs ingen messhistorik mellan olika skunkar. Det får man spara på egen hand om man vill.


Q: Kan man aktivt skriva upp sin mail på en lista istället, om man tex skulle ha problem med att få skunk att visa ens mail där?
A: Om man inte kan skriva sin mail på sin skunkprofil eller göra den publik kan man skriva den i skunkgruppen sknuk. Man ska skriva sitt id, sitt nick och sin mail. Men allra helst på sin egen skunkprofil såklart, då det blir mindre jobb för oss så.


Q: Vad händer med skunkare som inte hinner få information om byte till korrekt mailadress? Finns det någon möjlighet att fixa detta i efterhand?
A: Tyvärr, vi vill kunna koppla mailadresserna till skunkprofilerna, så det går inte efter att skunk har lagts ner. Profilen kommer ju finnas ändå, så man kan ju regga sig igen bara.


Q: Jag har fattat det som att alla mailadresser kommer att crawlas in, kommer ni sedan skicka ett inbjudningsmail till alla mailadresser? Det skulle bli väldigt märkligt, om tusentals skunkar som inte varit inloggade på tio år plötsligt dyker upp?
A: Javisst, sålänge de har rätt mail angiven kommer de få en fråga om de vill aktivera sitt konto och välja lösenord på sknuk. Men det lär ju inte bli så långvarigt, vi märkte ju hur länge folk stannade efter förra gången skunk skulle läggas ner.

No comments:

Post a Comment