Saturday 19 June 2010

PRESSMEDDELANDE

Internetcommunityt skunk.nu går i graven den 30 juni. Genom ett glättigt meddelande på förstasidan fick vi veta att Spray vill tacka oss för "ett decennium av struntprat, dagboksskrivande och sköna bekantskaper" men att man nu beslutat sig för att stänga ner skunk.nu för all användning. Men skunk är inte något som VAR, skunk ÄR. Hundratals människor använder skunk aktivt varje dag.

Skunk har fostrat och fostrar en hel generation. Det ovanligt fria och välkomnande formatet har bjudit in till dagboksskrivande och kommunikation via skunkmess och diskussioner i grupper vilket bidragit till utvecklande av en alldeles egen språklig stil. Flera författare och journalister har inspirerats av den litterära form Skunk har bidragit till att skapa. Skunk går inte att jämföra med andra communitys såsom Facebook och Twitter. Att medlemsantalet är så lågt i jämförelse borde inte ligga Skunk och dess aktiva medlemmar till last, eftersom det fyller en helt annan funktion än andra sociala media.

Skunk är en alldeles egen frizon på internet. Det finns ingen lista över mest lästa dagböcker; det finns ingen logg över besökare. Vår community är och har varit ett kulturellt andninghål på internet bland kommersiella bloggar och listor med populära bloggar. På Skunk får kreativiteten flöda ifred.

Skunk är och har varit vår bästa och värsta vän, vårt kreativa bollplank, vår matchmakingsida och vår psykolog. Skunk är hemmet vi växte upp i och vill åldras med. Därför har flera arbetsgrupper skapats som jobbar febrilt för att hitta tekniska och juridiska lösningar för att Skunk inte ska försvinna ut i intet. En namninsamling har startats på nätet och mobiliseringen sker genom flera olika plattformar.

Att Skunk nu kommer läggas ner måste uppmärksammas! Vi är många aktiva skunkare över hela Sverige. Vi föreslår att ni kontaktar dessa för mer information:

Doris Lydahl doris.lydahl@gmail.com 0739365295

Hanna Gimstedt hannagimstedt@gmail.com 0739320241

Emmanuel Nyberg nyberg.emmanuel@gmail.com 0703075457

Narin Celepli

Elin Lundbäck elin_lundback@hotmail.com 0737210590

Johan Strömgren johan.stromgren@hyperisland.se 0763926026

Måns Wadensjö mansw@hotmail.com 0738974793

Skunkgruppen är en samling aktiva skunkar som tycker att läggs skunk ner, då kan man lika gärna lägga ner hela internet.

5 comments:

  1. så jävla skamligt. så jävla jävla skamligt. tycker ni själva att det här är ok? medelklassen för inbördes beundran - hurrni, jag går ur.
    önskar ej lycka till, smacky

    ReplyDelete
  2. skulle dock uppskatta om ni bifogade vilken poäng ni fick på högskoleprovet.
    tack för mej.

    ReplyDelete
  3. Ja fick 1.3 tror jag!
    kram
    Datapeter

    ReplyDelete
  4. finns det något tydligare tecken på att man tillhör medelklassen för inbördes beundran än att man påtalar att andra tycks ingå i den?

    ReplyDelete
  5. ps. jag fick 1,9. durå? hur många hyllmeter kvalitetslitteratur har dina föräldrar?

    ReplyDelete