Saturday 19 June 2010

Möjlig lösning; sknuk.nu?

Vi håller på med sknuk.nu, den kommer komma upp. Den kommer se ut ungefär som skunk gör idag, ha ungefär samma funktioner, med grupper och dagböcker och profilsidor och meddelanden. Det mesta är samma, men endel blir ändrat, då vi måste skriva allt själva. Vissa blir säkert sura för att allt inte är som det alltid har varit, men å andra sidan ser jag liten poäng med att spara till exempel tiosidorsspärren. Sen kan man ju ändra på att vi gör också, det blir väl en beta eller liknande i början.

Vi har registrerat domänen sknuk.nu, och vi har en tillfällig webbhost, som vi i och för sig säkert kan använda ett bra tag. Vi funderar kring olika lösningar på hur vi ska spara användare, dagböcker, gruppmeddelanden och så vidare. Vi kommer ju knappast få tillgång till skunksegna databaser, men allt på skunk (eller det mesta, inte meddelanden man skickar till varandra) är ju offentligt, man behöver ju inte ens vara inloggad för att kunna läsa, så det jobbas på att få kopior på allt.

Vi kan ju inte ta backup på lösenord osv, men användarnamn och e-mailadresser finns ju kvar, så det är ju inte omöjligt att man kan skapa användare med alla uppgifter man har, och koppla den till mailadressen, och så få tillbaks sin inloggning, sålänge man har skrivit i rätt mail på skunk.

Därför är det viktigt att alla ändrar mail på skunk till sin riktiga/nuvarande samt väljer att den ska visas på profilsidan. (Dvs, går in på "personinfo" samt kryssar i rutan "Visa e-postadress på din skunksida".) Detta ska vara gjort senast nu på måndag den 21/6 klockan 22! Detta innebär också att alla inlägg som görs efter backupen är gjord kommer försvinna.


/rrooako & stieg

8 comments:

  1. "poäng med att spara till exempel tiosidorsspärren", gör om, gör rätt, tiotusenspärr tack

    ReplyDelete
  2. Men alltså kommer all gammal history, det som skrivits i grupper m.m. att finnas kvar eller kommer det snarare vara ett nytt skund från scratch?

    ReplyDelete
  3. Olga: Enligt rrooako sparas messhistorik inte! Däremot kommer grupphistorik finnas kvar.
    Hälsn, narin/grisblod

    ReplyDelete
  4. Messhistorik sparas inte, bara grejer som är publika sparas (grupper + inlägg, skunksidor etc).

    /Stieg

    ReplyDelete